Banda születik

2009.05.29. 22:30

Halogattuk egy darabig, hogy majd alkalmas időben, ha ráérünk, stb., de azt hiszem, itt az ideje. Jozzy egy hete felhívott, hogy szeretne valami olyasmi zenekart, ami elég áramvonalas a magyar viszonyokhoz (értsd: kevés tagból áll), ugyanakkor elég ütős lehet akár nemzetközi szinten is. Tapasztalatból ismerve a magyar popzene korrektül működő lehetőségeit, inkább valamiféle rétegzenére gondoltunk, csak még azt nem tudjuk milyen réteg. Mondjuk akár teremthetünk is egyet magunknak, trendeket követni bármelyik idióta tud, csak mostanában szokás ezt túlértékelni a valódi alkotás rovására.

Nagy szavak ezek. A saját árnyékunkat nyilván mi sem tudjuk átlépni, a zenét meg szerzik, ahogyan magyarul ezt a folyamatot találóan hívják. Biztosan lesz benne újrafeltalálás, viszont jól fogunk szórakozni. Garancia erre két nagyon jó barátom, akivel e triót üzemeltetni szándékozunk: Jozzy és Beren. Alapvetően Jozzy évekig elfojtott ötletei készülnek vulkánként kitörni, majd megpróbáljuk megfelelően terelgetni.

Egyelőre van pár ígéretes ötlet, meg feldolgozásokat is szelektálunk. Az eredeti mellett izgalmas nótákat készülünk saját pofára szabni. Most ez van. Jozzy és jómagam egyébként 4 évig a Wendigo nevű metálbandában toltuk együtt (Jozzy még mindig, én már egy éve kiszálltam), ez biztosan hatni fog, bár azt még nem tudjuk, hogy milyen előjellel. A fémes ízből biztos kevés marad,  én pl. jelenleg blues zenekarban dobolgatok egyébként (Dirty Fred) és Beren sem éppen kemény zenékben utazik, bár ő eléggé ki van éhezve a zúzdára. Főleg, hogy mindhárman részt veszünk a MontaCarlo nevű pop bandában is, de ez a kultúrsznobokat ne zavarja. Jozzy ötleteit hallgatva lesz itt zúzás is, csak másképp.

Ja, ugye a minket személyesen nem ismerő többség kedvéért a felállás:

Jozzy - mindenféle gitárok, ének, kreatív ötletek

Beren - basszusgitár, ének, vitatkozás

Crow - dob, ütősök, hamisvokál, paranoia

Név még nincs, asszem lesz egy sörözés, oszt ott majd kiderül. Nemsokára.

A bejegyzés trackback címe:

https://rakendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr371152372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása