String Theory

2009.07.14. 10:39

Szervusztok,

Már két próbán vagyunk túl az utolsó bejegyzés óta, és nagy örömömre szolgál, hogy remekül sikerült mindkettő :-)

Végre megtaláltuk a zenekar nevét: String Theory

Természetesen van köze a gitárhoz, de mélyebb tartalma is akad a névválasztásnak. Még én is csak tanulom a témát, úgyhogy elképzelhető, hogy kicsit pontatlanul foglalom össze: A String Theory egy olyan modern tudományos elmélet, amely az univerzumban működő törvényszerűségeket (relativitás) köti össze a részecskék világában működőkkel (kvantum mechanika). Korábban nem volt átfogó elmélet, ami a kettőt össze tudta kötni, vagyis egyfajta hiányzó láncszemként is felfogható a dolog. Attila vagy Beren, ti is kommentáljatok majd, mert tudom, hogy ezt ti jobban vágjátok. Nade, ha valaki erről szeretne egy kicsit művelődni, akkor íme egy link: http://en.wikipedia.org/wiki/String_theory

A próbákról:

Két saját ötletet raktunk eddig össze valamint néhány feldolgozást. Direkt nem mondok semmi konkrétabbat az eddigi nótákokról a sajátokat is beleértve, mert még idő kell, hogy nyilvánosság elé tárjuk, amit a műhelyünkben kotyvasztunk. Annyit elárulhatok azonban, hogy sokféle stílusból válogatunk (szélsőségekig elkalandozva \\m//), amelyeket alapvetően a nagyon erős groove-ok illetve mi magunk kötünk össze azzal, hogy mindegyik a zenei egyéniségünk része, és hitelesen meg tudjuk szólaltatni.

Jövő héten lesz a harmadik összejövetel, ahol ismét egy új saját nótával kísérletezünk. Bali barátom didgeridoozik, akivel néhányszor már játszogattunk kettesben, és olyan jól sikerültek ezek az alkalmak, hogy arra jutottunk, ki kell próbálnunk ezt zenekari keretek között is. Szóval, a harmadik szeánszunkra Balit is elhívtam, hogy megnézzük mit tudunk négyesben kihozni egymásból. A próba maga nem konkrétumokra épül, hanem alapvetően improvizálgatós, keresgélős lesz, a saját nóta csak kiindulópont. Azért várom már nagyon, mert eddig még Crow és Beren nem játszottak együtt Balival, de tudom, hogy jól meg fogják találni egymást a zenében, és érdekes dolgok fognak kisülni.

Tehát az új zenekar: String Theory

Majd még jelentkezem.

Jozzy

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rakendroll.blog.hu/api/trackback/id/tr571245407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corneja 2009.10.28. 11:08:44

A lényeget tökéletesen megfogtad, a húrelmélet tudományos elemzéséhez meg én is kevés vagyok, de meg lehet találni róla mindent a neten.

Werwolf 2010.08.11. 07:54:31

a Kobuciban hallottunk titeket kb 2 hete. Maradando elmeny volt. Irhatnal ide, hogy mikor es hol lehet titeket ujra hallani, nezni!
elöre is kösz,
süti beállítások módosítása